torstai 18. huhtikuuta 2013

Pikapäivitys :)




Että hengissä ollaan!

Vauva syntyi maaliskuun 9. päivä. Pituutta neidillä 50 cm ja painoa 4018 grammaa. Oli jonkin verran turvotusta ja neiti olikin 10 päivää teho-osastolla, koska keuhkot oli hiukan kehittymättömät ja vastasyntyneiden rutiini-tarkastuksessa ilmeni synnynnäinen kilpirauhasen vajaatoiminta. Lääkitys saatiin aloitettua nopeasti ja nyt sitten jatkossa käydään lasten polilla säännöllisesti seurannassa. Kasvua tarkkaillaan tiiviisti.


neiti n. 2 tuntia vanha
 
neiti vuorokauden ikäisenä


neiti 2 viikon ikäisenä ja kotona ollaan :)

Tänä viikonloppuna on ristiäiset ja niissä riittää valmistelemista. Itse leivon kaiken, kun rahaa ei ole valmista ostaa. Täytyy toivoa, että kaikki leipomukset onnistuu... Mie kun en oo mikään maailman paras leipuri...

Paino on aika kivasti pudonnut vaikka en tietenkään nyt erityisesti laihduta, koska kuitenkin täysimetän neitiä. Raskausaikana paino nousi 5 kiloa siitä painosta, mitä painoin ennen raskautta. Ja siihen painoon nähden miulta on nyt kiloja tippunut n. 7 kg (+ ne 5 kg mitkä raskauden aikana tuli). Eli painan nyt vähemmän kuin raskaaksi tullessani... Omituinen juttu!

Kun vaan jaksaa pitää terveellisestä ruokavaliosta kiinni, niin paino ei nousisi. Ja enemmän reippautta tuohon liikuntaan :)  Oon mie nyt melkein joka päivä käynyt kävelylenkillä ja se onkin oma projektinsa, kun on koira ja vaunut... Heh, siinä sitä hyötyliikuntaa kerrakseen :D

Ihana homma, kun kevät on nyt tullut. Melkein kaikki lumet on jo sulaneet ja jalkakäytävillä on kiva kävellä.
Sen verran täytyy sanoa, että kävelen muksun kanssa tietysti neuvolaan, kun sinne ei ole matkaa kuin n. 1½ kilometriä. Samoin "lähikauppaan" kävelen vaunuja työnnellen jos on jotain pientä ostettavaa vaan. Toiseen lähikauppaan on n. 1½ kilometriä ja toiseen n. 2 km, riippuen mitä kautta kävelee.

Sellaista. Arki menee vaihtelevasti, riippuen miten neiti syö ja nukkuu. Kovasti hänellä on vatsavaivoja, ei varsinaista koliikkia kuitenkaan. Nyt menen vähän siistimään paikkoja, laittamaan pyykkiä kuivumaan yms. kotitöitä tekemään :)

Yritän kirjoittaa kuulumisia jatkossa hiukan useammin. Kommentit olis kivoja, niin tulisi useammin itsekin blogiin kirjautua... ;)




2 kommenttia:

  1. Kiva lukea kuulumisia pitkästä aikaa :)
    Suloinen on tuo teidän neiti!
    Ikävä tuo kilpirauhanen, mutta onneksi siihen on lääkitys!
    Ja vau tuolle painon pudotukselle! Hienoa että olet saanut sitä alas ihan huitshaits vaan! Saisipa itsekin. Olisi pikkuhiljaa semmoinen aika.
    Kerrohan miten ristiäiset meni ja neidin nimi :)

    VastaaPoista
  2. Lisää kuvia, kansa tahtoo. =) <3

    VastaaPoista